Tartinki z leśnymi grzybami
Grzybów nie nazbieraliśmy dużo, ale dal naszej czwórki starczy:-) mniaaam.
Składniki:
Grzyby leśne ( dowolna ilość)
Ciasto francuskie ( jedno opakowanie)
1 średnia cebula
4 suszone pomidorki ( można więcej)
250ml śmietany kremówki 30%
natka pietruszki
sól, pieprz, tymianek świeży lub suszony
ząbek czosnku
5 plasterków sera Brie
Przygotowanie:
1. Podsmażyć grzyby i cebulę, dodać pomidorki. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i czosnek jeszcze chwilę smażyć. Dodać pokrojony w średnią kosteczkę serek Brie, ładnie się roztopi.
2. Wlać na patelnię śmietankę i na wolnym ogniu zredukować ją troszkę. Wyłączyć gaz i dodać posiekaną natkę pietruszki.
3. Wyciąć do foremek ciasto nałożyć farsz posypać startym żółtym serem i zapiec przez 25min w temperaturze 200st C.
Komentarze
Prześlij komentarz