Ziemniaki z suszonymi pomidorami w sosie vinegrette



Składniki:

6 większych ziemniaków
pół opakowania mrożonej zielonej fasolki
1 czerwona cebula
pół pęczka natki pietruszki
kilka suszonych pomidorów

Sos vinegrette:

1/4 szklanki oliwy
kilka kropel cytryny
ząbek czosnku
sól, pieprz


Przygotowanie:
  1. Ziemniaki umyć, ugotować w osolonej wodzie. Natkę posiekać, pomidorki pokroić na mniejsze kawałki. Fasolkę wrzucić do wrzątku i ugotować ok 4 - 5 min, odcedzić i przelać zimną wodą. Cebulę pokroić w piórka.
  2. Ostudzone ziemniaki obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć w misce, polać sosem i delikatnie wymieszać, ( można przelać sos przez sitko, które zatrzyma wyciśnięty czosnek ) w razie potrzeby doprawić solą......

Smacznego
  


   

Komentarze

Prześlij komentarz