Pstrąg w sosie winnym z zieloną natką



Składniki:

2 większe pstrągi
80g masła
100ml białego półwytrawnego wina 
100ml bulionu warzywnego
2 cebule
ząbek czosnku
sól, pieprz
pół pęczka natki pietruszki


Przygotowanie:
  1. Masło rozpuścić na patelni, dodać posiekaną cebulę i wyciśnięty prze praskę czosnek,lekko podsmażyć. 
  2. Pstrąga pokroić w dzwonka, położyć na patelni. Wlać wino i chwilkę smażyć, aż alkohol odparuje i dolać bulion. Trzymać na ogniu do 5 min. Mięso pstrąga będzie już białe ( gotowe ). Zdjąć go na talerzyk, a sos zmiksować na gładko.
  3. Przełożyć znów wszystko na patelnię, dodać drobno posiekaną pietruszkę, delikatnie wymieszać. Podawać z ryżem lub świeżym pieczywem....

Smacznego

  

Komentarze

Prześlij komentarz