Przejdź do głównej zawartości
Czosnkowe oliwki
Składniki:
320g oliwek
olej
4 - 5 ząbków czosnku
Przygotowanie:
- Odcedzić oliwki z zalewy, przełożyć do słoiczka. Zalać oliwą z oliwek lub normalnym olejem. Wcisnąć czosnek, wymieszać.
- Zamknąć słoik i włożyć do lodówki na 12 godz niech się przegryzą.......
Smacznego
Oliwki i czosnek - cudowne połączenie :) Mniam!
OdpowiedzUsuńUwielbiam oliwki, taka czosnkowa wersja bardzo mi się podoba :) Super pomysł!
OdpowiedzUsuńJa właśnie tak nauczyłam się je jeść..Fajnie, że Wam też się ten pomysł podoba :-)
OdpowiedzUsuńA gdyby tak dodać jeszcze rozmaryn?
OdpowiedzUsuńciekawe :-) trzeba spróbować :-)
OdpowiedzUsuńproponuje jeszcze wrzucic troche kolendry i soku z cytryny.PYCHA!!!
OdpowiedzUsuń