Czosnkowe oliwki


Składniki:

320g oliwek 
olej
4 - 5 ząbków czosnku


Przygotowanie:

  1. Odcedzić oliwki z zalewy, przełożyć do słoiczka. Zalać oliwą z oliwek lub normalnym olejem. Wcisnąć czosnek, wymieszać. 
  2. Zamknąć słoik i włożyć do lodówki na 12 godz niech się przegryzą.......

Smacznego
     

Komentarze

  1. Oliwki i czosnek - cudowne połączenie :) Mniam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam oliwki, taka czosnkowa wersja bardzo mi się podoba :) Super pomysł!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja właśnie tak nauczyłam się je jeść..Fajnie, że Wam też się ten pomysł podoba :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. A gdyby tak dodać jeszcze rozmaryn?

    OdpowiedzUsuń
  5. ciekawe :-) trzeba spróbować :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. proponuje jeszcze wrzucic troche kolendry i soku z cytryny.PYCHA!!!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz