Rożki z Ricottą i wędzonym łososiem



Składniki:

250 g sera Ricotta
80 g sera Feta
50 g sera parmezan
100 g wędzonego łososia
3 - 4 łyżki jogurtu naturalnego
miks sałat
2 opakowania ciasta francuskiego

Sos:

łyżeczka musztardy Dijon
pół łyżeczki miodu
5 łyżek oliwy
1 łyżka octu balsamicznego


Przygotowanie: 

  1. Wszystkie sery przełożyć do miseczki, dodać jogurt i rozdrobnionego łososia. Dokładnie wymieszać na gładką masę.
  2. Ciasto francuskie pokroić w paski ( grubość jak kto woli ), na kraju każdego paska układać farsz i zwijać w trójkąty.
  3. Piekarnik rozgrzać do 220 st C, rożki położyć na blachę z papierem do pieczenia. Wstawić do pieca na 15- 20 min ( musi się ładnie zrumienić ).
  4. Dokładnie w takiej kolejności wymieszać składniki na sos ( ocetu balsamicznego można dodać mniej - według smaku ). Polać nim sałatę. Przełożyć na półmisek i..........

Smacznego


  
  
 

Komentarze

Prześlij komentarz