Spaghetti





Składniki:



500g mięsa mielonego ( łopatka wieprzowa )
puszka pomidorów
2 cebule
2 ząbki czosnku
kilka suszonych pomidorów
sól, pieprz
imbir, papryka słodka i ostra ( do smaku )
szczypta oregano, tymianku, rozmarynu, ziół prowansalskich
1 łyżeczka maggi
3 łyżki oleju
parmezan lub żółty ser
375g makaronu




Przygotowanie:


  1. Rozgrzać olej na patelni podsmażyć mięso, dodać drobno posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek i wszystkie przyprawy, pomieszać żeby się wszystko ładnie połączyło ( ja lubię dodać więcej papryki słodkiej, wtedy nie czuć tak kwasku pomidorów ) smażyć, aż cebula zmięknie.
  2. Dodać pomidory w puszce razem z sosem, redukować ( nie za dużo ). Dodać pokrojone suszone pomidory lub całe.
  3. Makaron wrzucić do wrzątku na 10 min, odcedzić przełożyć na talerze polać sosem, posypać drobno startym parmezanem i .........


Smacznego











Komentarze

Prześlij komentarz