Roladki wołowe




Składniki:


mięso wołowe
kilka plasterków szynki, sera zółtego
3 ogórki kiszone
natka pietruszki
ząbek czosnku
sól, pieprz
szczypta imbiru, tymianku
4 łyżki oleju
1 l bulionu warzywnego
parę kropel maggi


Przygotowanie:



  1. Mięso rozklepać skropić olejem, przyprawić solą, pieprzem, imbirem, czosnkiem, tymiankiem,przyprawą maggi, zostawić na 2 godz. Płaty mięsa posmarować musztardą, położyć na nich szynkę, ser,ogórki i natkę ( ja nie siekam ). Zawinąć i związać ( nie rozwalą się ). 
  2. Na patelni dobrze rozgrzać olej, włożyć roladki, dobrze podsmażyć ( będą bardziej kruche ). Jak zrobią się mocno brązowe zalać bulionem i gotować na małym ogniu z 20min ( przykryć ).
  3. Przełożyć do szybkowara i gotować jeszcze z 20 min.
  4. Jeśli chcemy bardziej zawiesisty sos to do bulionu dodać śmietanę lub mąkę i ...........


Smacznego





Komentarze