Ryż z groszkiem
Składniki:
100g ryżu
50g boczku wędzonego
50g groszku mrożonego
1 cebula
1l bulionu warzywnego
kilka różyczek brokóła
1 łyżka masła
Przygotowanie:
- Boczek pokroić w paseczki, cebulę w kosteczkę. Na łyżce masła podsmażyć boczek, dodać cebulę. Wsypać ryż i chwilkę smażyć ( tak żeby nie przypalić ). Wlewać po chochelce bulionu, mieszać. Wlać resztę bulionu i od czasu do czasu mieszając gotować, aż ryż będzie miękki.
- Zagotować osoloną wodę, wrzucić mrożony groszek i gotować do miękkości. Odcedzić i dodać do ryżu.
Smacznego
always i used to read smaller articles or reviews that also clear their motive, and that is also happening with this article which I am reading here.
OdpowiedzUsuńMy blog :: linked web-site