Ryż z groszkiem





Składniki:


100g ryżu
50g boczku wędzonego
50g groszku mrożonego
1 cebula
1l bulionu warzywnego
kilka różyczek brokóła
1 łyżka masła



Przygotowanie:


  1. Boczek pokroić w paseczki, cebulę w kosteczkę. Na łyżce masła podsmażyć boczek, dodać cebulę. Wsypać ryż i chwilkę smażyć ( tak żeby nie przypalić ). Wlewać po chochelce bulionu, mieszać. Wlać resztę bulionu i od czasu do czasu mieszając gotować, aż ryż będzie miękki.
  2. Zagotować osoloną wodę, wrzucić mrożony groszek i gotować do miękkości. Odcedzić i dodać do ryżu.



Smacznego







Komentarze

  1. always i used to read smaller articles or reviews that also clear their motive, and that is also happening with this article which I am reading here.



    My blog :: linked web-site

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz