Śledzik z grzybami


Składniki:

śledzie w oleju ( opakowanie )
1 cebula
grzyby leśne, świeże lub suszone
pęczek szczypiorku
pieprz w ziarenkach szczypta
szczypta jałowca
olej


Przygotowanie:

  1. Grzyby suszone namoczyć i podgotować do miękkości ( wystudzić ) świeże podsmażyć na masełku. Pokroić śledzia w paseczki lub kostkę ( jak kto woli ) Wymieszać śledzie z pokrojonymi grzybami.
  2. Cebulę cienko posiekać w piórka, dodać do śledzia wraz z posiekanym szczypiorkiem. Przyprawić pieprzem i jałowcem ( można dodać mały ząbek czosnku ) zostawić w lodówce aż się przegryzie:-) najlepiej na całą noc.
  3. Podałam na okrągłej grzance, ale ze świeżym pieczywem również wspaniałe........


Smacznego









Komentarze