Pierś kurczaka z suszonymi pomidorami i fasolką





Składniki:


100 g makaronu ryżowego
pół fileta z piersi kurczaka
szczypior
garść fasolki szparagowej 
kilka pomidorków suszonych
3 plasterki sera Brie
sól, pieprz, papryka słodka, imbir do smaku
kilka kropel sosu sojowego
ząbek czosnku
kilka kropel cytryny




Przygotowanie:


  1. Pierś kurczaka umyć i pokroić w paseczki. Do osolonego wrzątku dodać fasolkę i gotować z 3 - 4 min ( tak aby nie rozgotować - musi być chrupka ) odcedzić. Suszone pomidory pokroić w nieduże paski, ser Brie w kosteczkę. 
  2. Na łyżce oleju podsmażyć kurczaka, doprawić   ( solą, pieprzem, papryką, imbirem i czosnkiem ). Jak już ładnie się podrumieni dodać ser, pomidorki i część fasolki. Wszystko razem wymieszać i skropić kilkoma kroplami cytryny. 
  3. Makaron zrobić według przepisu na opakowaniu ( ja użyłam ryżowego bez gotowania, więc zalałam go osolonym wrzątkiem i po 3 min jest gotowy ).
  4. Na makaron położyć mięso z warzywami i skropić sosem sojowym, posypać szczypiorkiem i.......................................



Smacznego






 Eksplozja smaków




 


Komentarze

Prześlij komentarz