Burgery z Dorsza


Składniki:

500 g fileta z Dorsza
40 g suszonych grzybów
mała marchewka
50 g ryżu
1/3 pora lub mała cebula
świeży koperek
jajko
2,5 łyżki mąki i bułki tartej
sol, pieprz, kilka kropel cytryny
pęczek szczypiorku
ser Feta - opcjonalnie


Przygotowanie:
  1. Ryż i grzyby ( wcześniej chwilkę namoczone ) ugotować w osolonej wodzie, osobno ( ostudzić ). Dorsza pokroić na cienkie kawałki, marchewkę zetrzeć na większych oczkach, cebulę i koperek drobno posiekać. Wszystko wymieszać z ryżem i pokrojonymi grzybami, jajkiem, mąką i bułką tartą, doprawić do smaku. 
  2. Na patelni rozgrzać olej i smażyć burgery z każdej strony do uzyskania złocistego koloru. 
  3. Posypać fetą i szczypiorkiem, równie pysznie będzie polać je sosem i......................

Smacznego






Komentarze