Kotleciki z Soli w koperkowym sosie
Składniki:
500g fileta z Soli
por
pęczek pietruszki
fasolka szparagowa
sól, pieprz do smaku
sok z cytryny
jajko
Sos:
jogurt grecki
sól, pieprz
ząbek czosnku
koperek świeży
troszkę cukru
Surówka:
kapusta kiszona
marchewka
cebula
sol, pieprz
3 łyżki oleju
Przygotowanie:
- W misce wymieszać posiekaną pietruszkę, pora, zmiksowaną rybę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Fasolkę ugotować i wystudzoną dodać do rybnej masy. Dosypać bułki tartej, wbić jajko. Kotleciki usmażyć na złoty kolor.
- Kapustę kiszoną pokroić, zetrzeć do niej marchewkę i dodać drobno pokrojoną cebulę. Doprawić solą, pieprzem, odrobiną cukru i oliwą, wszystko dobrze wymieszać.
- Jogurt doprawić solą, pieprzem. Dodać odrobinę cukru i zmiażdżony czosnek. Posiekać koperek i wszystko wymieszać. Polać kotleciki i................................................
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz