Kotleciki z Soli w koperkowym sosie


Składniki:

500g fileta z Soli
por
pęczek pietruszki
fasolka szparagowa
sól, pieprz do smaku
sok z cytryny
jajko


Sos:
jogurt grecki
sól, pieprz
ząbek czosnku
koperek świeży
troszkę cukru


Surówka:
kapusta kiszona
marchewka
cebula
sol, pieprz
3 łyżki oleju


Przygotowanie:

  1. W misce wymieszać posiekaną pietruszkę, pora, zmiksowaną rybę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Fasolkę ugotować i wystudzoną dodać do rybnej masy. Dosypać bułki tartej, wbić jajko. Kotleciki usmażyć na złoty kolor.
  2. Kapustę kiszoną pokroić, zetrzeć do niej marchewkę i dodać drobno pokrojoną cebulę. Doprawić solą, pieprzem, odrobiną cukru i oliwą, wszystko dobrze wymieszać.
  3. Jogurt doprawić solą, pieprzem. Dodać odrobinę cukru i zmiażdżony czosnek. Posiekać koperek i wszystko wymieszać. Polać kotleciki i................................................

Smacznego








Komentarze