Kurczak z Brie





Składniki:


pół piersi kurczaka
2 plasterki sera Brie
pół zielonej papryki
szczypiorek
ser Feta
500 ml. bulionu warzywnego
łyżka masła
sól, pieprz, ząbek czosnku




Przygotowanie:


  1. Paprykę skropić olejem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 st C na 25 min. Pierś kurczaka umyć, osuszyć i dość mocno rozklepać, przyprawić, położyć na niej plasterki sera Brie i upieczoną ( zdjąć skórę ) paprykę. Zwinąć mięso i zawiązać nitką.
  2. Na rozgrzaną z olejem patelnię położyć kurczaka i obsmażyć z każdej strony na brązowy kolor. Zdjąć mięso, żeby rozwiązać nitkę, a na patelnię wlać bulion, włożyć  do niego kurczaka i dusić pod przykryciem ok 10 min. Do sosu dodać masło.
  3. Gotowego kurczaka pokroić, polać sosem, posypać pokruszoną Fetą i szczypiorkiem................



Smacznego


Komentarze