Krem z kukurydzy
Składniki:
500g ziemniaków
150g cebuli
300g kukurydzy konserwowej
kilka plasterków wędzonego boczku
pęczek szczypiorku
bulion warzywny
sól, pieprz
Przygotowanie:
- Ziemniaki, cebulę obrać i pokroić w kostkę. W garnku roztopić 2 łyżki masła i podsmażyć w nim ziemniaki i cebulę.
- Gdy cebula się lekko zeszkli zalać wszystko bulionem ( równo z linią ziemniaków ), dodać kukurydzę i gotować do miękkości.
- Boczek pokroić w cienkie paski i podsmażyć. Ziemniaki z kukurydzą zmiksować blenderem. Krem przełożyć do miseczek posypać posiekanym szczypiorkiem i okrasić boczkiem........................................
Smacznego
bardzo ciekawe, nigdy nie jadłam kremu z kukurydzy i chętnie wypróbuję Twój przepis :)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że będzie Ci smakować tak jak mi:-)
OdpowiedzUsuń