Krem z kukurydzy




Składniki:

500g ziemniaków
150g cebuli
300g kukurydzy konserwowej
kilka plasterków wędzonego boczku
pęczek szczypiorku
bulion warzywny
sól, pieprz 



Przygotowanie:

  1. Ziemniaki, cebulę obrać i pokroić w kostkę. W garnku roztopić 2 łyżki masła i podsmażyć w nim ziemniaki i cebulę.
  2. Gdy cebula się lekko zeszkli zalać wszystko bulionem ( równo z linią ziemniaków ), dodać kukurydzę i gotować do miękkości.
  3. Boczek pokroić w cienkie paski i podsmażyć. Ziemniaki z kukurydzą zmiksować blenderem. Krem przełożyć do miseczek posypać posiekanym szczypiorkiem i okrasić boczkiem........................................


Smacznego




Komentarze

  1. bardzo ciekawe, nigdy nie jadłam kremu z kukurydzy i chętnie wypróbuję Twój przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mam nadzieję, że będzie Ci smakować tak jak mi:-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz