Spaghetti z mięsem i selerem naciowym
Składniki:
1 łyżka masła
180 g mięsa mielonego
1 cebula
100 g makaronu
2 łodygi selera naciowego
pęczek szczypiorku
pół żółtej papryki
2 ząbki czosnku
kilka czarnych oliwek
sól, pieprz
szczypta tymianku i imbiru
łyżeczka ostrej pasty paprykowej
2 łyżki śmietany
1 łyżka sera Ricotta
opcjonalnie do udekorowania Gorgonzola
Przygotowanie:
- Na patelni roztopić masło i podsmażyć na nim mięso, przyprawić i dodać drobno pokrojoną cebulę i zmiażdżony czosnek. Wymieszać trzymać na ogniu z 3 - 5 min.
- Seler umyć i pokroić, oliwki przepołowić, paprykę pokroić w słupki. Dodać wszystko do mięsa i chwilę smażyć.
- Śmietanę wymieszać z Ricottą i dodać do mięsa ( w razie potrzeby doprawić ). Dobrze wszystko połączyć i na koniec dodać pastę paprykową. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, wymieszać ze sosem, posypać szczypiorkiem i Gorgonzolą......
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz