Spaghetti z mięsem i selerem naciowym



Składniki:

1 łyżka masła
180 g mięsa mielonego
1 cebula
100 g makaronu
2 łodygi selera naciowego
pęczek szczypiorku
pół żółtej papryki
2 ząbki czosnku
kilka czarnych oliwek
l, pieprz
szczypta tymianku i imbiru
łyżeczka ostrej pasty paprykowej
2 łyżki śmietany 
1 łyżka sera Ricotta
opcjonalnie do udekorowania Gorgonzola



Przygotowanie: 

  1. Na patelni roztopić masło i podsmażyć na nim mięso, przyprawić i dodać drobno pokrojoną cebulę i zmiażdżony czosnek. Wymieszać trzymać na ogniu z 3 - 5 min.
  2. Seler umyć i pokroić, oliwki przepołowić, paprykę pokroić w słupki. Dodać wszystko do mięsa i chwilę smażyć.
  3. Śmietanę wymieszać  z Ricottą i dodać do mięsa ( w razie potrzeby doprawić ). Dobrze wszystko połączyć i na koniec dodać pastę paprykową. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, wymieszać ze sosem, posypać szczypiorkiem i Gorgonzolą......


Smacznego

       

Komentarze