Gulasz wołowy
Składniki:
500g wołowiny
3 cebule
3 ząbki czosnku
papryczka chili
sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, słodka papryka
szczypta kminku
mąka
Przygotowanie:
- Wołowinę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, dobrze ją podsmażyć na brązowy kolor i dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Doprawić solą, pieprzem, papryką.
- Mięso przełożyć do szybkowara, zalać wodą ( tak aby przykryć mięso ) dodać liść laurowy, ziele angielskie i papryczkę chili. Gotować, aż mięso zmięknie.
- Gulasz doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, w razie potrzeby doprawić, zagęścić 2 - 3 łyżkami mąki.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz