Gulasz wołowy




Składniki:

500g wołowiny
3 cebule
3 ząbki czosnku
papryczka chili
sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, słodka papryka
szczypta kminku
mąka


Przygotowanie:

  1. Wołowinę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, dobrzepodsmażyć na brązowy kolor i dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Doprawić solą, pieprzem, papryką.
  2.  Mięso przełożyć do szybkowara, zalać wodą ( tak aby przykryć mięso ) dodać liść laurowy, ziele angielskie i papryczkę chili. Gotować, aż mięso zmięknie 
  3. Gulasz doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, w razie potrzeby doprawić, zagęścić 2 - 3 łyżkami mąki. 

Smacznego


Komentarze