Kurczak z pieczarkami w mleczku kokosowym





Składniki:


400 g piersi z kurczaka
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
puszka mleczka kokosowego
350 g pieczarek
sól, pieprz, curry
ziemniaki



Przygotowanie:

  1. Mięso pokroić w kostkę lub paseczki, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, przyprawić solą, pieprzem, rozgniecionym czosnkiem i curry. Wymieszać i dodać pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę smażyć.
  2. Pieczarki obrać, pokroić i dodać do mięsa. Delikatnie wymieszać, smażyć, aż pieczarki będą miękkie. Wlać puszkę mleczka kokosowego w razie potrzeby doprawić solą lub pieprzem. Ziemniaki ugotować jak zawsze + ząbek czosnku. Miękkie rozgnieść z 2 łyżkami masła i niewielką ilością mleka.
  3. Mięso trzymać na lekkim ogniu, aż mleczko zgęstnieje. Posypać szczypiorkiem, pietruszką lub udekorować czerwoną papryką......


Smacznego






Komentarze