Wieprzowina z selerem i piwem


Składniki
350 g karczku b/k
sól, pieprz, kminek
sos sojowy
kilka ząbków czosnku
3-4 łodygi selera naciowego
2 cebule
szczypta rozmarynu
jasne piwo


Przygotowanie

  1. Mięso posypać przyprawami i odstawić do lodówki na noc. Mocno podsmażyć na patelni z każdej strony i przełożyć do brytfanki na seler, cebulę i czosnek. Podlać piwem (pół butelki wystarczy).
  2. Piec ok 1,5 godziny w 160 st C..

Smacznego

Komentarze

  1. Od samego patrzenia ślinka cieknie :-) muszę spróbować :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zachęcam :-) jestem pewna, że będzie smakować, a i plus tego, że wieprzowina w ten sposób zawsze wychodzi :-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz