Lekki kurczak w towarzystwie ananasa i pekińskiej
Składniki
filet z piersi kurczaka
1/2 puszki ananasa
2-3 ząbki czosnku
sól, pieprz
szczypta lubczyku, estragonu
kilka kropel ciemnego sosu sojowego
kapusta pekińska
sos vinegrette
pęczek natki pietruszki
Przygotowanie
- Mięso opłukać i wysuszyć. Pokroić w kostkę i przyprawić solą, pieprzem, lubczykiem, estragonem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i skropić sosem sojowym. Wymieszać (mocniej przyprawiony nie wymaga dłuższego bejcowania w lodówce).
- Na patelnię wlać łyżkę oleju kokosowego i smażyć kurczaka z każdej strony na ładny brązowy kolor (nie odrywać z patelni - gotowy sam się ładnie odklei).
- Pekińską poszatkować i wymieszać z sosem vinegrette. Połączyć z mięsem i pokrojonym ananasem, posypać natką i gotowe...
Smacznego
Piękne zdjęcia i świetny pomysł połączenia tych wszystkich smaków
OdpowiedzUsuńDziękuję :-) jest mi bardzo miło :-D
OdpowiedzUsuń