Lekki kurczak w towarzystwie ananasa i pekińskiej


Składniki
filet z piersi kurczaka
1/2 puszki ananasa
2-3 ząbki czosnku
sól, pieprz
szczypta lubczyku, estragonu
kilka kropel ciemnego sosu sojowego
kapusta pekińska
sos vinegrette
pęczek natki pietruszki


Przygotowanie
  1. Mięso opłukać i wysuszyć. Pokroić w kostkę i przyprawić solą, pieprzem, lubczykiem, estragonem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i skropić sosem sojowym. Wymieszać (mocniej przyprawiony nie wymaga dłuższego bejcowania w lodówce).
  2. Na patelnię wlać łyżkę oleju kokosowego i smażyć kurczaka z każdej strony na ładny brązowy kolor (nie odrywać z patelni - gotowy sam się ładnie odklei).
  3. Pekińską poszatkować i wymieszać z sosem vinegrette. Połączyć z mięsem i pokrojonym ananasem, posypać natką i gotowe...
Smacznego

Komentarze

  1. Piękne zdjęcia i świetny pomysł połączenia tych wszystkich smaków

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję :-) jest mi bardzo miło :-D

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz