Awokado z wędzonym łososiem i jajkiem


Składniki
1-2 sztuki awokado
jajko
opakowanie łososia wędzonego
ząbek czosnku
sok z cytryny - do smaku
sól, pieprz
mix sałat lub liście szpinaku
sos vinegrette


Przygotowanie

  1. Miękkie awokado rozdrobnić blenderem, przyprawić czosnkiem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  2. Sałatę skropić sosem vinegrette, ułożyć na niej awokado, a na nim wędzonego łososia.
  3. Podać z ugotowanym jajkiem i świeżym pieczywem..oprószyć pieprzem..
Smacznego

Komentarze

  1. Miałam okazję spróbować,przepyszne! Polecam każdemu :) nie dość, że sam wygląd zachwyca, to jeszcze ten smak... Mmm :)

    OdpowiedzUsuń
  2. zgadzam się z koleżanką:)też miałam przyjemność kosztować:)pycha moje smaki awokado i łosoś to co lubię!Ale była też wersja z krewetkami mega!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Specjalnie dla Ciebie one były Kochana :-) dziękuję :-*

      Usuń

Prześlij komentarz