Schab z warzywami
Składniki
300 g schabu
2 cebule
3-4 ząbki czosnku
sos sojowy
sól, pieprz, lubczyk, bazylia
kilka listków laurowych
kilka ziaren ziela angielskiego
2 marchewki
puszka zielonego groszku
bulion 1,5 szklanki
Przygotowanie
- Mięso pokroić w kostkę razem z jedną cebulą, przyprawić i zostawić na kilka godzin w lodówce.
- Dobrze zamarynowany schab przełożyć do brytfanki podlać bulionem i piec - dusić ok 1,5 godziny w 150 st C.
- Marchewkę obrać, pokroić w plasterki. Podsmażyć na odrobinie masła, polać łyżeczką miodu i zalać chochelką bulionu. Poczekać, aż odparuje.
- Do miękkiego mięsa wmieszać marchewkę, groszek.. i gotowe
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz