Schab z warzywami


Składniki
300 g schabu
2 cebule
3-4 ząbki czosnku
sos sojowy
sól, pieprz, lubczyk, bazylia 
kilka listków laurowych
kilka ziaren ziela angielskiego 
2 marchewki
puszka zielonego groszku
bulion 1,5 szklanki


Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w kostkę razem z jedną cebulą, przyprawić i zostawić na kilka godzin w lodówce. 
  2. Dobrze zamarynowany schab przełożyć do brytfanki podlać bulionem i piec - dusić ok 1,5 godziny w 150 st C.
  3. Marchewkę obrać, pokroić w plasterki. Podsmażyć na odrobinie masła, polać łyżeczką miodu i zalać chochelką bulionu. Poczekać, aż odparuje.
  4.  Do miękkiego mięsa wmieszać marchewkę, groszek.. i gotowe
Smacznego




Komentarze