Domowe mleko kokosowe
Składniki:
1 litr gorącej wody
150 d wiórków kokosowych
40 g miodu lub 60 g cukru
Przygotowanie:
- Gorącą wodę wlać do naczynia ChufaMix. Do wkładu filtrującego wsypać wiórki kokosowe, miód lub cukier i pozostawić na 5 min. Następnie zmiksować blenderem przez około minutę.
- Przy pomocy tłuczka ChufaMix ubić powstałą pulpę i wycisnąć ją do ostatniej kropli...
Właśnie jestem na etapie testowania tego cudeńka... W mleku kokosowym zakochałam się.....naprawdę smakuje lepiej niż te ze sklepu.....
Przeczytałam w książeczce, która jest dołączona do ChufaMix, że napoje roślinne przygotowane w tym aparacie są bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe (regulujące poziom cholesterolu i trójglicerydów) białko, wapń, witaminy....itd
Postanowiłam przygotować wszystkie przepisy z 90-ciu stron
domowe najlepsze!
OdpowiedzUsuń