Penne z tuńczykiem i gruszką
Składniki:
150 g makaronu Penne - pełne ziarno
puszka tuńczyka w oleju
fasolka szparagowa
gruszka
sól, pieprz
pół łyżeczki octu z jabłek
Przygotowanie:
- Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Tuńczyka odcedzić z oleju i wmieszać w niego pół łyżeczki octu (do smaku).
- Fasolkę ugotować w osolonej wodzie (wrzucić na wrzątek i gotować ok 5 min na większym ogniu). Gruszkę umyć osuszyć pokroić w mniejszą kostkę.
- Wszystkie składniki połączyć ze sobą, doprawić do smaku solą i pieprzem..
Smacznego
ciekawe połączenie :)
OdpowiedzUsuńFaktycznie interesujące połączenie :) Wygląda zachęcająco :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :-) jak gruszka będzie twarda... to można ją podsmażyć pierw z tuńczykiem, a potem wymieszać z makaronem..:-)
OdpowiedzUsuń