Penne z tuńczykiem i gruszką



Składniki:
150 g makaronu Penne - pełne ziarno
puszka tuńczyka w oleju
fasolka szparagowa
gruszka
sól, pieprz
pół łyżeczki octu z jabłek


Przygotowanie:

  1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Tuńczyka odcedzić z oleju i wmieszać w niego pół łyżeczki octu (do smaku). 
  2. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie (wrzucić na wrzątek i gotować ok 5 min na większym ogniu). Gruszkę umyć osuszyć pokroić w mniejszą kostkę.
  3. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, doprawić do smaku solą i pieprzem..


Smacznego

Komentarze

  1. Faktycznie interesujące połączenie :) Wygląda zachęcająco :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję :-) jak gruszka będzie twarda... to można ją podsmażyć pierw z tuńczykiem, a potem wymieszać z makaronem..:-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz