Kasza gryczana z pestkami dyni


Składniki:
100 g kaszy gryczanej
kilka różyczek brokuła 
opakowanie pestek z dyni
pół czerwonej papryki
pęczek natki pietruszki
kilka suszonych pomidorów
sól
kilka kropel sosu sojowego

Przygotowanie:

  1. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Umytą paprykę i pomidory pokroić w mniejszą kostkę. Różyczki brokuła włożyć do osolonego wrzątku i gotować na mocnym ogniu 4 min. Odcedzić i przelać zimną wodą (będą chrupiące i nie stracą koloru).
  2.  W misce wymieszać posiekaną natkę, kaszę, paprykę, pomidory i brokuła. Dodać pestki z dyni (według uznania) skropić kilkoma kroplami sosu sojowego i gotowe... Do popicia proponuję kefir lub maślankę....

Smacznego



Komentarze

  1. to propozycja stworzona dla mnie, pożywna i pyszna! :)

    http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2015/02/konkurs-walentynkowy.html

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz