Koperkowa z mięsem


Składniki:
4-5 kości wieprzowych
kilka ziemniaków
1-2 marchewki
pietruszka
duża cebula
3-4 listki laurowe
5-8 ziarenek ziela angielskiego
sól, pieprz
szczypta lubczyku
2-3 ząbki czosnku
pęczek koperku
cztery kostki rosołowe Moje domowe



Przygotowanie:

  1. Kości razem z obranymi warzywami i przyprawami (sól na samym końcu dodać) gotować do miękkości na malutkim ogniu ok 2,5-3 godz.
    Warzywa wcześniej wyciągnąć, a ogonki do momentu, aż mięso samo będzie się oddzielać od kości. Dodałam moje 4 kostki rosołowe 
  2. Na końcu dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, a po ich ugotowaniu (ok 10 min) dodać posiekany koperek, obrany czosnek w całości i ugotowane mięso z kości. Zabielić 1-2 łyżkami śmietany....

Smacznego




Komentarze