Makrela z fetą i czosnkowymi oliwkami



Składniki:

pół średniej wędzonej makreli
1 mniejsza cebula
2 łyżeczki śmietany
2,5 łyżeczki musztardy chrzanowej Kamis
2 cienkie plasterki sera feta
kilka kropel cytryny
pieprz
pół pęczka natki pietruszki i szczypiorku
kilka oliwek czosnkowych  kliknij tutaj 


Przygotowanie:
  1. Makrelę obrać ze skóry i ości, rozdrobnić palcami do miseczki, dodać bardzo drobno posiekaną cebulę, musztardę, śmietanę, ser feta, posiekaną natkę i szczypior.
  2. Wszystkie składniki delikatnie połączyć, doprawić pieprzem i sokiem z cytryny do smaku. Wmieszać oliwki lub położyć na wierzchu.......

Smacznego
  


Komentarze

  1. bardzo lubię połączenie wędzonej ryby i sera, pycha!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz