Kasza jęczmienna z zieloną fasolką i winogronami



Składniki:

100g kaszy jęczmiennej
150g zielonej fasolki
180g schabu
ząbek czosnku
125g sera mozzarella
120g ciemnych winogron
pół pęczka natki i szczypioru
sól, pieprz
kilka kropel soku z cytryny


Przygotowanie:
  1. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Mięso pokroić w cienkie paseczki, przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Usmażyć na łyżce oleju, zdjąć z patelni na papierowy ręcznik, żeby odsączyć z pozostałego tłuszczu. Zieloną fasolkę ugotować w osolonym wrzątku ok 4 min
  2. Mozzarellę pokroić w kostkę, winogrona na pół. Przestudzoną kaszę przyprawić solą i pieprzem do smaku. Natkę i szczypior drobno posiekać.
  3. Wszystkie składniki delikatnie połączyć, polać łyżką oleju ( kasza się nie będzie sklejać ) skropić kilkoma kroplami cytryny i...........

 Smacznego


        

Komentarze