Krem z pora z wędzonym łososiem



Składniki:

750g pora
400g ziemniaków
2 łyżki masła
3 mniejsze ząbki czosnku
bulion warzywny
natka pietruszki
opakowanie łososia wędzonego
sól, pieprz


Przygotowanie:
  1. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na roztopionym maśle razem z czosnkiem na małym ogniu ok 2 - 3 min. Dodać umytego i osuszonego, pokrojonego w krążki pora. Kiedy por się lekko zeszkli, zalać bulionem tak, aby lekko zakrył pora. 
  2. Gotować do miękkości. Przyprawić do smaku, zmiksować blenderem na gładką masę ( jeśli krem będzie za gęsty dolać bulionu ). Natkę drobno pokroić, łososia w kostkę lub paski. Wmieszać w krem i ....

Smacznego

   

Komentarze