Krem dyniowy z sokiem jabłkowym i Mascarpone




Składniki:


400 g dyni
100 g ziemniaków
2 cebule
ząbek czosnku
50 ml soku jabłkowego
100 g masła
szczypta gałki muszkatołowej
1 l bulionu warzywnego
brokuł
50 g mascarpone
sól, pieprz



Przygotowanie:


  1. Dynię, ziemniaki, cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć w garnku na maśle ( nie przypalić cebuli ) . Zalać bulionem ( nie całkiem przykrywając warzywa )  gotować do miękkości.
  2. Zmiksować blenderem, doprawić szczyptą gałki, solą, pieprzem do smaku.
  3. Dodać sok jabłkowy i serek mascarpone. Gotować jeszcze z 5 - 10 min na małym ogniu.
  4. Do gotującej się wody wrzucić brokuła i gotować z 3 min. Dodać do kremu i...................


Smacznego




Komentarze

  1. Zupa wygląda niezwykle apetycznie! :-)
    Pozdrawiam serdecznie!
    Basia

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz