Krem dyniowy z sokiem jabłkowym i Mascarpone
Składniki:
400 g dyni
100 g ziemniaków
2 cebule
ząbek czosnku
50 ml soku jabłkowego
100 g masła
szczypta gałki muszkatołowej
1 l bulionu warzywnego
brokuł
50 g mascarpone
sól, pieprz
Przygotowanie:
- Dynię, ziemniaki, cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć w garnku na maśle ( nie przypalić cebuli ) . Zalać bulionem ( nie całkiem przykrywając warzywa ) gotować do miękkości.
- Zmiksować blenderem, doprawić szczyptą gałki, solą, pieprzem do smaku.
- Dodać sok jabłkowy i serek mascarpone. Gotować jeszcze z 5 - 10 min na małym ogniu.
- Do gotującej się wody wrzucić brokuła i gotować z 3 min. Dodać do kremu i...................
Smacznego
Zupa wygląda niezwykle apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
Basia