Pałeczki w piwie
Składniki:
8 dramstików
4 ząbki czosnku
puszka jasnego piwa
sól, pieprz
tymianek, rozmaryn
papryka słodka, ostra
łyżka sosu sojowego
Przygotowanie:
- Mięso umyć i osuszyć, przełożyć do dużej miski. Przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem, rozmarynem, sosem sojowym, papryką. Czosnek nie obierać, zgnieść go i dodać do mięsa, wlać 50 ml piwa, wszystko wymieszać i odstawić na godzinę ( przegryzie się :-) ).
- Blachę skropić olejem i przełożyć na nią mięso wstawić do pieca rozgrzanego do 160st C. Po 5 min wlać pozostałe piwo i piec ok 50 - 80 min często podlewając.
- Podawać z czym się chce:-)............................
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz