Kurczak w pomarańczowo - serowym sosie



Składniki:

pierś kurczaka
3 łyżki jogurtu naturalnego - z Bażanowic
160 g białego sera
łyżeczka zmielonej kolendry
pieprz, sól, chilli, 2 listki laurowe
natka pietruszki
ząbek czosnku
1 cebula 
120 ml soku pomarańczowego


Przygotowanie:

  1. W misce wymieszać jogurt, ser, sok, sól, pierz, kolendrę i czosnek. Marynatą zalać pokrojonego kurczaka i odstawić do lodówki na 2 godz. 
  2. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę z listkami laurowymi. 
  3. Marynatę z kurczakiem przelać na patelnię i trzymać na ogniu, aż sos zgęstnieje. Po wyłączeniu ognia wmieszać posiekaną natkę i......

Smacznego





Komentarze