Kurczak w pomarańczowo - serowym sosie
Składniki:
pierś kurczaka
3 łyżki jogurtu naturalnego - z Bażanowic
160 g białego sera
łyżeczka zmielonej kolendry
pieprz, sól, chilli, 2 listki laurowe
natka pietruszki
ząbek czosnku
1 cebula
120 ml soku pomarańczowego
Przygotowanie:
- W misce wymieszać jogurt, ser, sok, sól, pierz, kolendrę i czosnek. Marynatą zalać pokrojonego kurczaka i odstawić do lodówki na 2 godz.
- Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę z listkami laurowymi.
- Marynatę z kurczakiem przelać na patelnię i trzymać na ogniu, aż sos zgęstnieje. Po wyłączeniu ognia wmieszać posiekaną natkę i......
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz