Farsz do pasztecików


Składniki:

2 udka kurczaka
500 g wołowego
kilka listków laurowych
kilka ziarenek ziela angielskiego, pieprzu
sól, tymianek, oregano
kilka ząbków czosnku
5 cebul


Przygotowanie:

  1. Mięso wołowe wkładamy do szybkowara. Zalać niewielką ilością wody. Cebulę podpalić na ogniu, dodać do mięsa razem z 3-4 listkami laurowymi, solą do smaku, kilkoma ziarenkami pieprzu, 4-5 ziarenkami ziela angielskiego i 2-3 ząbki czosnku. Ugotować do miękkości.
  2. Udka ugotować tak samo w osobnym garnku, powstały bulion spod nich nie wylewać.
  3. Ugotowane i ostudzone oba mięsa zmielić razem z 3 cebulami. Dodać zgniecione przez praskę 2 ząbki czosnku, przyprawić tymiankiem, solą, pieprzem i oregano (do smaku). Żeby farsz nie był suchy wlać ok 3/4 szklanki bulionu spod kurczaka. Wymieszać i zawijać w paszteciki.................
Smacznego

Komentarze