Juki ułańskie



Składniki
dwa kotlety schabowe
kilka pieczarek
3-4 plasterki wędzonego boczku
średni por
łyżka bułki tartej
sól, pieprz, majeranek
3 ząbki czosnku
sos sojowy grzybowy


Przygotowanie

  1. Ostrym nożem z mięsa zrobić sakiewki, ostrożnie roztłuc aby powiększyły swoją objętość 
    -  przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
  2. Boczek pokroić w małą kosteczkę, podsmażyć na łyżce smalcu. Dodać obrane i pokrojone pieczarki, a następnie pokrojony por. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym wymieszać i smażyć kilka minut.
    Zgasić ogień, dodać bułkę tartą i większą szczyptę majeranku. Odstawić do wystygnięcia. 
  3. Mięso wypełnić farszem, odstawić do lodówki na 15 min. po czym obtoczyć w mące i smażyć na niewielkim ogniu po kilka minut z każdej strony..
Smacznego 

Komentarze

Prześlij komentarz