Juki ułańskie
Składniki
dwa kotlety schabowe
kilka pieczarek
3-4 plasterki wędzonego boczku
średni por
łyżka bułki tartej
sól, pieprz, majeranek
3 ząbki czosnku
sos sojowy grzybowy
Przygotowanie
- Ostrym nożem z mięsa zrobić sakiewki, ostrożnie roztłuc aby powiększyły swoją objętość - przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
- Boczek pokroić w małą kosteczkę, podsmażyć na łyżce smalcu. Dodać obrane i pokrojone pieczarki, a następnie pokrojony por. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym wymieszać i smażyć kilka minut. Zgasić ogień, dodać bułkę tartą i większą szczyptę majeranku. Odstawić do wystygnięcia.
- Mięso wypełnić farszem, odstawić do lodówki na 15 min. po czym obtoczyć w mące i smażyć na niewielkim ogniu po kilka minut z każdej strony..
Smacznego
Bardzo fajna nazwa i smakowity wygląd <3
OdpowiedzUsuń