Trufelki czekoladowe z migdałami, śliwką, żurawiną i odrobiną brandy
Składniki
150 ml mietanki
400 g gorzkiej czekolady
50 g masła
50 ml miodu
odrobina brandy
pół kubka śliwek
1/3 żurawiny, pestek dyni
kilka migdałów
Przygotowanie
- Śliwki, migdały, pestki dyni i żurawinę zmiksować i podlać brandy (ok 50 ml).
- Śmietankę podgrzać, roztopić w niej czekoladę, dodać miód, masło, śliwki, żurawinę i pestki.
- Kiedy masa zastygnie w lodówce formować kuleczki i obtoczyć w kakao.
- Podałam z śmietankowymi lodami i listkami mięty do ozdoby..
Smacznego
Cudowności przesłodkie ❣️
OdpowiedzUsuńkoniecznie muszę się załapać kochana na trufelki;)
OdpowiedzUsuńzgłaszam,że jadłam o niebo w gębie bardzo dobry zdrowy słodycz!
OdpowiedzUsuńnie mogę się ich najeść pycha napewno je ròwnież zrobię bo są ogień
OdpowiedzUsuń