Trufelki czekoladowe z migdałami, śliwką, żurawiną i odrobiną brandy



Składniki
150 ml mietanki
400 g gorzkiej czekolady
50 g masła
50 ml miodu
odrobina brandy
pół kubka śliwek
1/3 żurawiny, pestek dyni
kilka migdałów


Przygotowanie

  1. Śliwki, migdały, pestki dyni i żurawinę zmiksować i podlać brandy (ok 50 ml).
  2. Śmietankę podgrzać, roztopić w niej czekoladę, dodać miód, masło, śliwki, żurawinę i pestki.
  3. Kiedy masa zastygnie w lodówce formować kuleczki i obtoczyć w kakao.
  4. Podałam z śmietankowymi lodami i listkami mięty do ozdoby..
Smacznego

Komentarze

  1. koniecznie muszę się załapać kochana na trufelki;)

    OdpowiedzUsuń
  2. zgłaszam,że jadłam o niebo w gębie bardzo dobry zdrowy słodycz!

    OdpowiedzUsuń
  3. nie mogę się ich najeść pycha napewno je ròwnież zrobię bo są ogień

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz