Kokosowy kurczak z zieloną pastą curry


Składniki
mięso kurczaka - dowolne kawałki
puszka mleczka kokosowego
pęczek szczypiorku
sól, pieprz
2-3 łyżeczki zielonej pasty curry - Kanokwan
3-4 ząbki czosnku
szczypta estragonu
sok z mniej więcej połowy cytryny
200 ml bulionu drobiowego 


Przygotowanie

  1. Mięso natrzeć przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Podsmażyć na patelni.
  2. Do bulionu dodać pastę curry, mleczko kokosowe, sok z cytryny po czym podgrzać.
  3. Kurczaka przełożyć do brytfanki posypać chilli i zalać sosem. Piec w 180 st C przez 40-50 min. 
  4. Na końcu dodać posiekany szczypior i gotowe..
Smacznego

Komentarze

  1. Kurczak w najlepszym wydaniu jaki jadłam!!! delikatny, a zarazem aromatyczny, POLECAM ❣️

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz