Kokosowy kurczak z zieloną pastą curry
Składniki
mięso kurczaka - dowolne kawałki
puszka mleczka kokosowego
pęczek szczypiorku
sól, pieprz
2-3 łyżeczki zielonej pasty curry - Kanokwan
3-4 ząbki czosnku
szczypta estragonu
sok z mniej więcej połowy cytryny
200 ml bulionu drobiowego
Przygotowanie
- Mięso natrzeć przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Podsmażyć na patelni.
- Do bulionu dodać pastę curry, mleczko kokosowe, sok z cytryny po czym podgrzać.
- Kurczaka przełożyć do brytfanki posypać chilli i zalać sosem. Piec w 180 st C przez 40-50 min.
- Na końcu dodać posiekany szczypior i gotowe..
Smacznego
Kurczak w najlepszym wydaniu jaki jadłam!!! delikatny, a zarazem aromatyczny, POLECAM ❣️
OdpowiedzUsuń