Paszteciki z wędzonym boczkiem i zielonym groszkiem


Składniki:
300 g wędzonego boczku
3 cebule
350 g mrożonego groszku
2 ząbki czosnku

Ciasto na paszteciki  Tutaj


Przygotowanie:

  1. Groszek zalać bulionem lub wodą i ugotować do miękkości. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Dodać pokrojoną też w kostkę cebulę, a na końcu ugotowany odcedzony groszek z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. 
  2. Farsz lekko zmiksowany układać na prostokąciki ciasta                                       
  3. Każdy pasztecik posmarować rozbełtanym jajkiem.              Piec w 170 st C przez ok 15 min..

Smacznego


Komentarze

  1. super przepis, baaardzo smaczne krokiety, uzylam bockzu od Kani, pychota

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz