Makrela w roli głównej



Składniki:
1 mniejsza wędzona Makrela
kilka pomidorków koktajlowych
kilka listków sałaty masłowej
szczypiorek

Sos:
1-2 łyżki naturalnego jogurtu
łyżeczka majonezu kieleckiego
1-2 łyżeczki chrzanu
sól, pieprz
kilka kropel cytryny


Przygotowanie:

  1. Rozdrobnione listki sałaty umyć, dokładnie osuszyć. Pomidorki przepołowić i położyć w miseczce na sałacie razem z makrelą (wyciągnąć ości).
  2. Jogurt wymieszać z majonezem, chrzanem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Polać nim sałatkę, na końcu posypać szczypiorkiem...............
Smacznego


Jak zobaczyłam taką sałatkę dziś na blogu Nakryty Stoliczek to tak zgłodniałam, że zaraz po przyjściu do domu z pracy sobie ją na kolację zrobiłam tylko bez jajka :-) już nie miałam czasu :-) 
Jest pyszna, a sos wyśmienity...:-) 

Komentarze