Grillowany schab z Mozzarellą i pieczarkami


Składniki:
schab bez kości (pokrojony w plastry)
kilka pieczarek
1 cebula
łyżka masła
kilka plasterków Mozzarelli (tej do zapiekania)
sól, pieprz
kilka kropel Maggi
ząbek czosnku

Przygotowanie:

  1. Mięso rozbić tłuczkiem, przyprawić do smaku solą, pieprzem, kilkoma kroplami Maggi i przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Zostawić na kilka godzin. 
  2. Cebulę pokroić w kostkę, obrane pieczarki w plasterki i podsmażyć na łyżce masła, doprawić do smaku solą, pieprzem.
  3. Na rozgrzaną patelnię do grilla położyć mięso, smażyć po ok. 2 min z każdej strony (zależy jaką grubość zrobiliśmy). Pod koniec położyć na schab pokrojoną w plasterki mozzarellę, na to ciepłe pieczarki i gotowe..... 
 Smacznego

Komentarze