Tuńczykowa kolacja



Składniki:

puszka tuńczyka w oleju
2 łodygi selera naciowego
kilka suszonych pomidorów - Helcom
łyżeczka musztardy chrzanowej - Kamis
2 jajka
cebula
sól, pieprz, tymianek
kilka kropel soku z cytryny
natka pietruszki

Przygotowanie:
  1. Cebulę obrać i pokroić w drobniutką kostkę. Tuńczyka odsączyć z nadmiaru oleju i przełożyć do miseczki z cebulą. Selera umyć, obrać z nitek i pokroić w cieniutkie plasterki. 
  2. Pomidory pokroić na drobniejsze kawałki, jajka ugotować na twardo. Przestudzone i obrane dodać do tuńczyka. Wszystko razem wymieszać, przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem, łyżeczką musztardy. Skropić sokiem z cytryny, dodać posiekaną natkę. Podawać schłodzone.............

Smacznego

 

Komentarze

  1. To coś dla mnie - pychota!
    Twój blog nominowałam do LIEBSTER AWARD 2013 .
    Szczegóły znajdziesz tu : http://myszkagotuje.blogspot.com/2013/08/liebster-blog.html

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz