Faszerowana cebula


Składniki:
100 g mielonej łopatki
6 większych cebul 
kilka pieczarek
kilka suszonych pomidorów
ser feta
2 łyżki masła
szklanka bulionu warzywnego
łyżka oleju
sól, pieprz, imbir, tymianek
łyżka sosu sojowego
ząbek czosnku


Przygotowanie:
  1. Cebulę obrać, włożyć do garnka z solą i masłem. Gotować do miękkości (tak, aby się nie rozgotowała). Mięso z grzybami i pomidorami podsmażyć na łyżce oleju, przyprawić. Wlać 2 łyżki bulionu. Po lekkim wystudzeniu dodać fetę, wszystko wymieszać.
  2. Cebulę przestudzić, delikatnie wyjąć środek (drobno go posiekać i dodać do farszu). 
  3. Do naczynia żaroodpornego przełożyć nadzianą farszem cebulę, zalać do połowy bulionem i zapiec w piekarniku 
       160st C przez ok 5-10 min......

Smacznego


 

Komentarze

  1. Uwielbiam faszerowane cebule, pycha ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Słyszałam o pomidorach, cebula zupełnie mnie zaskoczyła - pozytywnie :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz