Faszerowana cebula
Składniki:
100 g mielonej łopatki
6 większych cebul
kilka pieczarek
kilka suszonych pomidorów
ser feta
2 łyżki masła
szklanka bulionu warzywnego
łyżka oleju
sól, pieprz, imbir, tymianek
łyżka sosu sojowego
ząbek czosnku
Przygotowanie:
- Cebulę obrać, włożyć do garnka z solą i masłem. Gotować do miękkości (tak, aby się nie rozgotowała). Mięso z grzybami i pomidorami podsmażyć na łyżce oleju, przyprawić. Wlać 2 łyżki bulionu. Po lekkim wystudzeniu dodać fetę, wszystko wymieszać.
- Cebulę przestudzić, delikatnie wyjąć środek (drobno go posiekać i dodać do farszu).
- Do naczynia żaroodpornego przełożyć nadzianą farszem cebulę, zalać do połowy bulionem i zapiec w piekarniku
Smacznego
Uwielbiam faszerowane cebule, pycha ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńSłyszałam o pomidorach, cebula zupełnie mnie zaskoczyła - pozytywnie :)
OdpowiedzUsuńOj wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuń