Schabowy z pieczarkami
Składniki:
schab bez kości
sól, pieprz, tymianek, rozmaryn
czosnek
kilka kropel sosu sojowego
pieczarki
2 cebule
jajko
mąka i bułka tarta do panierki
pesto z grzybami
Przygotowanie:
- Kotleta rozbić, przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem, tymiankiem, rozmarynem i sosem sojowym.
- Pieczarki obrać, pokroić na cztery części. Podsmażyć na łyżce oleju. Dodać do nich drobno pokrojoną cebulę. Przyprawić solą, pieprzem i pesto grzybowym.
- Schabowe obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Na gotowe kotlety położyć pieczarki............
Smacznego
Klasycznie i pysznie. Bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuń:-) niby nic a cieszy :-)
OdpowiedzUsuń