Trybowane mięso z indyka z ryżem i pekińską


Składniki:
100 g ryżu
trybowane mięso z indyka
papryka czerwona
100 g zielonej fasolki szparagowej
ćwiartka sałaty pekińskiej
2 łodygi selera naciowego
bulion warzywny 

Przygotowanie:

  1. Mięso opłukać, osuszyć i ugotować w bulionie warzywnym (musi być intensywny, żeby smaki przeszły) ok 30 min. Po wyciągnięciu pokroić na mniejsze kawałki, a do gotującego się nadal bulionu włożyć ryż na ok 15 min.
  2. Ugotowany ryż wymieszać w misce z mięsem, pokrojoną papryką i ugotowaną w tym samym bulionie fasolką szparagową.
  3. Sałatę pekińską poszatkować, wymieszać z ryżem, mięsem i warzywami. Wszystko podlać jeszcze kilkoma łyżkami bulionu i gotowe............

Smacznego

Komentarze