Mielone kotlety



Składniki:
500 g łopatki b/k
cebula
3 ząbki czosnku
1 marchewka (ugotowana w rosole)
1 pietruszka (ugotowana w rosole)
kawałek selera (ugotowanego w rosole)
jajko
2 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
oregano, zioła prowansalskie, tymianek
kilka kropel sosu sojowego
pół pęczka natki pietruszki


Przygotowanie:

  1. Mięso zmielić, przełożyć do dużej miski. Warzywa zetrzeć na tarce, cebulę drobniutko posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa. 
  2. Wbić jajko, wsypać bułkę tartą i dobrze przyprawić. Wszystko dokładnie wymieszać, dodać posiekaną natkę i uformować kotlety. Na końcu obtoczyć w bułce tartej, smażyć (na rozgrzanym oleju) kilka minut z każdej strony na złoty kolor.....
Z koperkowymi ziemniakami i buraczkami jest pysznie :-)

Smacznego

Komentarze

  1. Mniam! 5 minut temu skończyłam obiad a znowu zrobiłam się głodna...

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha :) mielone mi najbardziej właśnie z buraczkami pasują :)

    OdpowiedzUsuń
  3. What a information of un-ambiguity and preserveness of precious experience regarding unpredicted emotions.


    my web-site; Alpha Cut HD

    OdpowiedzUsuń
  4. Hello i am kavin, its my first time to commenting anyplace, when i read this paragraph i
    thought i could also create comment due to this sensible
    article.

    my weblog Alpha Cut HD

    OdpowiedzUsuń
  5. Pierwszy raz zrobiłem mielone z warzywami, są przepyszne. Dałem do tego ziemniaki i sałatkę z buraczków z papryką z Pińczowa. Danie było bardzo dobre, dziękuję za przepis, który zmienił moje kotlety mielone na atrakcyjne danie. Pozdrawiam Jurek.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz