Tuńczykowe kotleciki z kaszą i sezamem


Składniki:
100 g kaszy jęczmiennej
puszka tuńczyka w sosie własnym
1 jajko
łyżka bułki tartej
łyżka siemienia lnianego
2 łyżki ziaren sezamu
sól, pieprz
pęczek natki pietruszki
kilka pieczarek 
cebula
łyżka śmietany z Bażanowic


Przygotowanie:

  1. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Tuńczyka odcedzić z sosu, zmieszać z posiekaną natką i kaszą. Do masy dodać sezam, siemię lniane, bułkę tartą i jajko. 
  2. Formować kotleciki mocno ugniatając w rękach (masa nie jest taka zwarta jak przy np.mielonych) obtoczyć w bułce tartej i delikatnie przełożyć na patelnię z gorącem olejem. Smażyć na złoty kolor, tylko raz z każdej strony.
  3. Pieczarki obrać, pokroić na ćwiartki. Usmażyć z posiekaną cebulą, a na koniec dodać łyżkę śmietany i posypać szczypiorkiem............

Smacznego

Komentarze

  1. Moje smaki, pysznie wyglądają.

    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Hi there, You have done an excellent job. I will definitely digg
    it and personally suggest to my friends. I am sure they will be benefited from this web site.


    Here is my blog; Full Guide

    OdpowiedzUsuń
  3. If you desire to get a good deal from this post then you have to apply
    such strategies to your won webpage.

    Feel free to visit my blog ... visit the next website page

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz