Tuńczykowe kotleciki z kaszą i sezamem
Składniki:
100 g kaszy jęczmiennej
puszka tuńczyka w sosie własnym
1 jajko
łyżka bułki tartej
łyżka siemienia lnianego
2 łyżki ziaren sezamu
sól, pieprz
pęczek natki pietruszki
kilka pieczarek
cebula
łyżka śmietany z Bażanowic
Przygotowanie:
- Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Tuńczyka odcedzić z sosu, zmieszać z posiekaną natką i kaszą. Do masy dodać sezam, siemię lniane, bułkę tartą i jajko.
- Formować kotleciki mocno ugniatając w rękach (masa nie jest taka zwarta jak przy np.mielonych) obtoczyć w bułce tartej i delikatnie przełożyć na patelnię z gorącem olejem. Smażyć na złoty kolor, tylko raz z każdej strony.
- Pieczarki obrać, pokroić na ćwiartki. Usmażyć z posiekaną cebulą, a na koniec dodać łyżkę śmietany i posypać szczypiorkiem............
Smacznego
Moje smaki, pysznie wyglądają.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
Hi there, You have done an excellent job. I will definitely digg
OdpowiedzUsuńit and personally suggest to my friends. I am sure they will be benefited from this web site.
Here is my blog; Full Guide
If you desire to get a good deal from this post then you have to apply
OdpowiedzUsuńsuch strategies to your won webpage.
Feel free to visit my blog ... visit the next website page