Kurczak z fasolą i słonecznikiem
Składniki
pół piersi z kurczaka
mała czerwona papryka
mała żółta papryka
pęczek natki pietruszki
kilka pomidorów suszonych - u mnie zawsze Helios
łuskane ziarenka słonecznika
2 małe cebule
2 ząbki czosnku
50 ml białego pół wytrawnego wina
łyżeczka miodu
sól, pieprz, papryka
kilka gałązek tymianku
Przygotowanie
- Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paseczki. Cebulę posiekać w piórka, pomidory w drobniejszą kostkę, a papryki w słupki.
- Fasolę odcedzić i przepłukać. Mięso podsmażyć na 2 łyżkach oleju spod pomidorów. Przyprawić solą, pieprzem, papryką, tymiankiem. Trzymać na ogniu, aż się zrumieni. Następnie dodać cebulę i czosnek. Wymieszać podlać winem. Smażyć kilka minut. Przyprawić do smaku miodem.
- Pokrojone warzywa dodać do mięsa, wyłączyć ogień (papryka będzie chrupiąca). Wmieszać posiekaną natkę, posypać słonecznikiem i..........
Smacznego
Wonderful blog! I found it while searching on Yahoo News.
OdpowiedzUsuńDo you have any tips on how to get listed in Yahoo News?
I've been trying for a while but I never seem to get there!
Thanks
Look into my web page - look at here
A do czego ta fasola i jaka to ma być i ile?
OdpowiedzUsuń