Kurczak z fasolą i słonecznikiem



Składniki

pół piersi z kurczaka
mała czerwona papryka
mała żółta papryka
pęczek natki pietruszki
kilka pomidorów suszonych - u mnie zawsze Helios
łuskane ziarenka słonecznika
2 małe cebule
2 ząbki czosnku
50 ml białego pół wytrawnego wina
łyżeczka miodu
sól, pieprz, papryka
kilka gałązek tymianku

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paseczki. Cebulę posiekać w piórka, pomidory w drobniejszą kostkę, a papryki w słupki.
  2. Fasolę odcedzić i przepłukać. Mięso podsmażyć na 2 łyżkach oleju spod pomidorów. Przyprawić solą, pieprzem, papryką, tymiankiem. Trzymać na ogniu, aż się zrumieni. Następnie dodać cebulę i czosnek. Wymieszać podlać winem. Smażyć kilka minut. Przyprawić do smaku miodem. 
  3. Pokrojone warzywa dodać do mięsa, wyłączyć ogień (papryka będzie chrupiąca). Wmieszać posiekaną natkę, posypać słonecznikiem i..........


Smacznego


Komentarze

  1. Wonderful blog! I found it while searching on Yahoo News.
    Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News?

    I've been trying for a while but I never seem to get there!
    Thanks

    Look into my web page - look at here

    OdpowiedzUsuń
  2. A do czego ta fasola i jaka to ma być i ile?

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz