Kolacja z krewetkami



Składniki:

500 g krewetek
3 łyżki śmietany - Bażanowice 12%
pęczek natki pietruszki
2 łyżki oleju
szczypta kardamonu, chilli, imbiru, 
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
2 ząbki czosnku
3 listki laurowe


Przygotowanie:

  1. W woku rozgrzać olej, dodać listki laurowe - podgrzać, następnie chilli, imbir, kardamon, przeciśnięty przez praskę czosnek, a na końcu śmietanę i połowę posiekanej natki, chwilę podgrzewać.
  2.  Oczyszczone krewetki dodać do woka i trzymać ze dwie - trzy minuty, przemieszać, skopić sokiem z cytryny, posolić do smaku. 
  3. Dosypać natki i .............................


Smacznego


ja podałam z sałatą lodową w sosie vinegrette...... i wineczko, które dostałam od koleżanki:-) smaczniusio:-) 

Komentarze