Kolacja z krewetkami
Składniki:
500 g krewetek
3 łyżki śmietany - Bażanowice 12%
pęczek natki pietruszki
2 łyżki oleju
szczypta kardamonu, chilli, imbiru,
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
2 ząbki czosnku
3 listki laurowe
Przygotowanie:
- W woku rozgrzać olej, dodać listki laurowe - podgrzać, następnie chilli, imbir, kardamon, przeciśnięty przez praskę czosnek, a na końcu śmietanę i połowę posiekanej natki, chwilę podgrzewać.
- Oczyszczone krewetki dodać do woka i trzymać ze dwie - trzy minuty, przemieszać, skopić sokiem z cytryny, posolić do smaku.
- Dosypać natki i .............................
Smacznego
ja podałam z sałatą lodową w sosie vinegrette...... i wineczko, które dostałam od koleżanki:-) smaczniusio:-)
Komentarze
Prześlij komentarz