Kotleciki ziemniaczane z białym serem



Składniki:
1 kg ziemniaków
2 cebule
250 g białego sera
2 jajka
śmietana
pieczarki
sól, pieprz
szczypta kardamonu
szczypta tymianku
bułka tarta
pęczek natki pietruszki


Przygotowanie:

  1. Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę. Wymieszać z białym serem, podsmażoną drobno pokrojoną cebulą i jednym jajkiem. Doprawić do smaku, formować kotleciki. Obtoczyć w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron do momentu, aż kotleciki się ładnie zrumienią.
  2. Pieczarki obrać, pokroić u mnie w ćwiartki. Drobno pokrojoną cebulę, podsmażyć na łyżce oleju. Kiedy się zeszkli dodać pieczarki.Doprawić do smaku, smażyć kilka minut, na koniec dodać natkę i śmietanę. Kiedy śmietana lekko zgęstnieje będzie gotowe......
Smacznego

Komentarze