Karczek z grila


Składniki:


630g karczku bez kości
łyżka miodu
łyżka musztardy z ziarenkami gorczycy
sól, pieprz, tymianek, rozmaryn
chilli, sos sojowy
3 łyżki oliwy
ł łyżeczki cząbru
3 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę)
Brackie do podlania


Przygotowanie:
  1. Mięso pokroić, lekko wyklepać i przyprawić. Włożyć do lodówki na noc.
  2. Przełożyć na tackę do grillowania, dodać pokrojoną cebulę, podlać piwem i włożyć do nagrzanego do 220 - 250 st C grilla. Po 10 min obrócić mięso na drugą stronę, a w razie potrzeby kolejny raz podlać piwem i znów grillować ostatnie 10 min. 
  3. Będzie miękka i pyszna.... 


Smacznego

Sposób na pozostałości - bo jedzenia się nie wyrzuca :-)
 
  
       Wystarczy dodać świeżego ogórka, pomidora, ser Gorgonzola, pomarańczkę, pokrojony karczek, wszystko skropić cytryną, oprószyć solą i lekko skropić oliwą z oliwek i sałatka gotowa :-)

Komentarze