Cukinia z wędzonym łososiem i Ricotta



Składniki:

większa cukinia
100g pora
2 jajka
pęczek natki pietruszki
średni ziemniak
250g sera Ricotta
5 - 6 łyżek mąki
sól, pieprz, tymianek, rozmaryn
kiełki brokuła


Przygotowanie:
  1. Cukinię umyć osuszyć i zetrzeć na większych oczkach razem z obranym ziemniakiem. Odcedzić nadmiar wody. 
  2. Dodać jajka, ser Ricotta, posiekaną natkę, pokrojony drobno por i przyprawy (do smaku), mąkę. Wszystko wymieszać i na rozgrzanym oleju smażyć na złoty kolor, placuszki. Najlepiej po pierwszym skosztować i w miarę potrzeby doprawić. 
  3. Gotowe zdjąć z patelni, posypać kiełkami brokuła, a na nich położyć wędzonego łososia. Wykończyć świeżo zmielonym pieprzem...

Smacznego



    

Komentarze