Cukinia z wędzonym łososiem i Ricotta
Składniki:
większa cukinia
100g pora
2 jajka
pęczek natki pietruszki
średni ziemniak
250g sera Ricotta
5 - 6 łyżek mąki
sól, pieprz, tymianek, rozmaryn
kiełki brokuła
Przygotowanie:
- Cukinię umyć osuszyć i zetrzeć na większych oczkach razem z obranym ziemniakiem. Odcedzić nadmiar wody.
- Dodać jajka, ser Ricotta, posiekaną natkę, pokrojony drobno por i przyprawy (do smaku), mąkę. Wszystko wymieszać i na rozgrzanym oleju smażyć na złoty kolor, placuszki. Najlepiej po pierwszym skosztować i w miarę potrzeby doprawić.
- Gotowe zdjąć z patelni, posypać kiełkami brokuła, a na nich położyć wędzonego łososia. Wykończyć świeżo zmielonym pieprzem...
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz