Placki z bobu z listkami szpinaku
Składniki
440 g bobu
2 ziemniaki
kilka czarnych oliwek
czerwona cebula
szpinak w listkach
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, tymianek
bułka tarta
jajko
Przygotowanie
- Ugotowane w mundurkach (bez soli) ziemniaki przecisnąć przez praskę do zmiksowanego bobu. Dodać drobno posiekaną cebulę z oliwkami i posiekany szpinak. Wbić jajko.
- Doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Wcisnąć przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypać dwie łyżki bułki tartej i wszystko wymieszać.
- Obtoczone w bułce tartej kotleciki smażyć na oleju kokosowym po kilka minut z każdej strony i gotowe..
Miałam okazję spróbować i przyznam, że są naprawdę pyszne :) polecam każdemu ten przepis :) jak Gaździnka coś wymyśli.. Mmm!
OdpowiedzUsuń